Löysin tämän herkun uudesta Lempileivonnaiset kirjasta
MUROTAIKINA:
75 g voita
3 rkl sokeria
1/2 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja (jauhetta)
1/2 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
300 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl valmista kinuskikastiketta
POHJALLE:
1 dl puolukkaa
PINNALLE:
n. 2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
Valmista muropohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin.
Taputtele muropohja leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan n.20-22cm) irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi, lisää munat, jauhot ja kinuskikastike joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Ripottele puolukat pohjan päälle ja kaada täyte puolukoiden päälle.
Paista torttua uunin alatasolla 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.
Valmista jäähtyneen kakun päälle pikeeri.
Sekoita sokeri ja vesi keskenään, levitä kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.'
-Teresa-